Magyar
MagyarRomânăEnglish
Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
SZERZŐDÉS KIEGÉSZÍTÉS - VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ az ASTRON WEBNAGYKERBEN

A jelen szerződéskiegészítés a https://oranagykereskedes.hu/shop_help.php?tab=terms linken közzétett Általános Szerződési Feltételekkel együtt érvényes, és azokra a felhasználókra vonatkozik (cégek, egyéni vállalkozók), akik VISZONTELADÓ PARTNERKÉNT regisztrálnak a https://viszonteladok.oranagyker.hu/ címen elérhető webáruházunkban.

 

Kérjük, amennyiben Ön az Astron Kft. partnere, és szeretne élni az ASTRON Webnagyker szolgáltatás kínálta lehetőségekkel, gondosan tanulmányozza az Általános Szerződési Feltételeket illetve a jelen SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉST, és csak abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha annak valamennyi pontjával egyetért, és a feltételeket kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

 

Tájékoztatjuk, hogy az ASTRON Webnagykerben nagykereskedelmi áron történő vásárlás lehetőségét kizárólag az ASTRON Kft. üzleti partnerei vehetik igénybe.

Ennek megfelelően a teljes felületet, nagykereskedelmi árakat illetve nagykereskedelmi akciókat csak regisztráció után veheti igénybe. A szellemi tulajdon és üzleti előny védelmének érdekében, a „Viszonteladó partner” regisztráció jóváhagyásának előfeltétele az Általános Szerződési Feltételek és a jelen SZERZŐDÉS KIEGÉSZÍTÉS elfogadása.

 

Az Általános Szerződési Feltételek és a VISZONTELADÓI SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉS elfogadása kizárólag elektronikus formában történik! Az így szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződés.

1. Fogalom meghatározások:

ASTRON Webnagyker – az Astron Kft. által létrehozott és üzemeltetett webáruház, melyet kifejezetten üzleti partnerei számára tart fenn.

 

Eladó – az ASTRON Webnagyker webáruház tulajdonosa, üzemeltetője, a webáruházban feltüntetett termékek Eladóje, ez esetben az Astron Kft.

 

Viszonteladó megrendelő – az Astron Kft. ASTRON Webnagyker rendszerében regisztrált nagykereskedelmi partnere, az ASTRON Webnagyker felhasználója, megrendelője, vásárlója, az Astron Kft. üzleti partnere.

2. Rendelési információk

A rendeléssel kapcsolatos általános információkat az ÁSZF-ben olvashatja.

 

Regisztrált Viszonteladó partnerként az ASTRON Webnagykerben akkor tudja leadni rendelését, ha a kosár végösszege meghaladja a nettó 10 000 Ft összeget.

3. Árak

A Viszonteladó partnerek számára az Eladó a termékek nettó, ill. bruttó NAGYKERESKEDELMI ÁRAIT (listaár) jeleníti meg (a bruttó ár tartalmazza a törvényben előírt 27%-os ÁFA-t). A nagykereskedelmi árak NEM publikusak és csakis a regisztrált Viszonteladó partnerek számára érvényesek. Az árak tájékoztató jellegűek. Az Eladó az árváltozás jogát fenntartja.

 

A megjelenített árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része, a Szállítási feltételek menüpont alatt.

 

Az ASTRON Webnagykerben az Eladó által aktuális hónapban meghirdetett kedvezményes árak (havi akciók) is láthatók, azonban az egyéni partnerkedvezmények CSAK számlázáskor (!) kerülnek levonásra (amennyiben azok nagyobbak a havi kedvezmény mértékénél). Ennek értelmében a megrendelés véglegesítésekor a kosár végösszege nagyobb lehet, mint a számla fizetendő végösszege, mivel az ASTRON Webnagyker rendszere a listaár, ill. aktuális akciós ár alapján számol. Ha a Viszonteladó megrendelő szeretné a számla pontos végösszegét előre megtudni, kérje az Eladó munkatársainak segítségét a megadott elérhetőségeken.

 

Az ASTRON Webnagyker felületén a különféle akciós árak és kedvezmények NEM vonhatók össze, de az Eladó mindig a nagyobb értékű kedvezményt biztosítja a Viszonteladó megrendelő számára.

 

Akciós termékek esetében, az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Ha készlethiány miatt az akciós áron megrendelt termék nem szállítható, úgy ennek tényéről – a rendelés feldolgozását követően – az Eladó elektronikus úton tájékoztatja a Viszonteladó megrendelőt.

 

Eljárás hibás ár esetén

Előfordulhat, hogy – pl. technikai hiba miatt – hibás ár szerepel a honlapon. Az ASZF és a SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉS elfogadásával a Viszonteladó megrendelő tudomásul veszi, hogy hibás ár esetén a megrendelést a hibás áron az Eladónak nem áll módjában elfogadni, és nem köteles a terméket hibás áron értékesíteni. Tehát hibás áron történő ajánlattétel esetén a szerződés nem jön létre a felek között. Amennyiben a Viszonteladó megrendelő hibás áron adja le rendelését, a rendszer azt ugyan automatikusan visszaigazolja, ez azonban nem minősül az ajánlat elfogadásának az Eladó részéről. Hibás áron történő ajánlattétel (megrendelés) esetén az Eladó munkatársa felhívja a Viszonteladó megrendelő figyelmét a helyes árra, és felajánlhatja a helyes áron történő megvásárlás lehetőségét. A Viszonteladó megrendelő nem köteles megrendelni a terméket vagy megvásárolni azt, amennyiben számára nem elfogadható az Eladó által közölt helyes ár. Ez esetben a szerződés a felek között nem jön létre.

4. Fizetési módok

A megrendelés fizetésének módja

 • utánvéttel: a rendelés kiszállítására választhat a futárszolgálati partnereink közül. A megrendelt terméket a Viszonteladó megrendelő által megadott címre kiszállítják, a csomag átvételekor a rendelés számla szerinti árát a kézbesítőnek kell készpénzben vagy bankkártyával kifizetni. Az utánvétes fizetés kezelési költsége 400 Ft.

Utánvétes fizetéssel MAXIMUM 500 000 Ft értékű rendeléseit tudja rendezni. Ennél nagyobb összegű rendeléseket utalással vagy személyes teljesítéssel tud rendelni. Az utánvétes fizetést az Eladó készpénzes fizetésnek tekinti, amennyiben valamely akció érvényesítésének feltétele a készpénzes teljesítés.

 

 • előre utalással: ha már visszaigazoltuk az Ön megrendelését, akkor a visszaigazoló e-mailben megtalálja a bankszámlaszámunkat és a megrendelésszámot, amelyre hivatkozni kell az átutalás megjegyzés/közlemény rovatában. Amennyiben az átutalt összeget jóváírják a bankszámlánkon, csak ezt követően adjuk át a futárszolgálatnak a terméket. Az előre utalás kezelési költsége 500 Ft.

 

 • bankkártyás fizetéssel: az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 • személyesen történő teljesítés: a rendelés véglegesítésének folyamatában az Eladó átvételi pontjainak valamelyikét választja az áruátvétel módjának, ahol egyben ki is fizeti termék(ek) vételárát készpénzben vagy bankkártyával.

 

 • készpénzzel az ASTRON Üzletkötőnél - ez a fizetési mód CSAK akkor alkalmazható, amennyiben a Viszonteladó megrendelőt rendszeresen látogatja az ASTRON Kft. valamely üzletkötője.
5. Szállítási módok

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. A Viszonteladó megrendelő köteles a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt megvizsgálni. Esetlegesen a termékeken észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt az Eladónak nem áll módjában elfogadni.

 

A szállítási határidő raktáron lévő termékek esetében a csomag feladásától számított 1-2 munkanap, de a futárszolgálatok csúcsidőszakaiban előfordulhatnak időbeli csúszások.

 

A Viszonteladó megrendelő tudomásul veszi, hogy az ÁLLÓÓRÁK termékkategóriába sorolt termékek kiszállítását az Eladó NEM vállalja, mivel a méretek meghaladják a futárszolgálatok által elfogadható paramétereket. Ezen termékeket személyes átvétellel vagy az ASTRON Üzletkötővel való egyeztetés után lehet megrendelni.

 

Házhoz szállítás díjszabása

 • Posta szállítással:
  • 0 - 50 000 Ft közötti rendelés esetén a házhoz szállítás díja: 3 000 Ft.
  • 50 001 feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

 

 • Futárszolgálattal:
  • 0 - 30 000 Ft közötti rendelés esetén a házhoz szállítás díja: 1500 Ft.
  • 30 001 feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.
 • Személyes átvétel díjmentes:
  • ASTRON Bemutatóterem és Nagykereskedés

1089 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér 8. (korábban ugyanez: Rezső tér 13. volt)

Nyitva tartás, hétfő-csütörtökig: 08:00-16:00; péntek: 08:00-14:00

Telefonszám: 06 1 789 8670 vagy 06 30 627 1718

 

 • ASTRON Kft. KÖZPONT

6237 Kecel, Császártöltési utca 7.

Nyitva tartás: hétfő-péntekig 08:00-17:00

Telefonszám: 06 30 626 3106 (csak áruátvétel és szállítási információk!)

 

 • ASTRON Üzletkötő legközelebbi látogatásakor: ez esetben rendelését az Astron Kft. üzletkötője szállítja ki díjmentesen, de csak legközelebbi (!) látogatásakor. A kiszállítás időpontjáról a Viszonteladó megrendelő telefonon is egyeztethet az üzletkötővel.

 

Egyéb szállítással kapcsolatos információk

A küldemény elvesztését, részleges elvesztését, sérülését, vagy megsemmisülését a kézbesítéskor, a kézbesítési okiraton azonnal jelezni kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Kézbesítési okirat hiányában a küldeményre vonatkozó egyéb okirattal a posta/futárszolgálat felé jogvesztő határidőn belül – vagyis a kézbesítési naptól számított 3 napon belül – a kárt azonnal jelezni kell.

6. Elállás joga

Az elállás jogára vonatkozóan a 45/2014. korm. rendelet előírásai irányadóak. Fogyasztónak a Ptk. 8:1. § 1. bekezdés 3. pontja szerint csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, így jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállási joggal!

7. Jótállás

A jótállásra a 151/2003(IX.22.) Korm. rendelet előírásai vonatkoznak.

8. Szavatosság

A szavatossággal kapcsolatos információkat az ASZF tartalmazza.

9. Üzleti titoktartás

A Felek rögzítik és megállapodnak, hogy a jelen Általános Felhasználási Feltételek időtartama alatt és az annak megszűnését követő további 3 (három) éves időtartamban is, függetlenül az Általános Felhasználási Feltételek hatályának, illetve az azokból eredő további jogok és kötelezettségek szerződésszerű megszűnésétől:

 • szigorú titoktartási kötelezettséget vállalnak és bizalmas információt harmadik személynek át nem adnak, illetve annak lehetőségét minden eszközzel megakadályozzák;
 • továbbá bizalmas információt, a jelen Általános Felhasználási Feltételekben rögzített kötelezettségek szerződésszerű teljesítésén túlmenően, az eredetileg meghatározott céltól eltérően nem használnak, és a másik Fél írásbeli hozzájárulása nélkül bizalmas információt jogosulatlan harmadik félnek nem bíznak a használatára.

A fenti rendelkezések nem alkalmazandók, ha és amennyiben a bizalmas információ kiadására vagy közzétételére jogszabályi rendelkezés vagy jogerős bírói végzés kötelezi a Feleket, mely esetben a Felek értesítik egymást és minden ésszerű óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a szükség szerint összehangolt cselekvésükkel megvédjék saját érdekeiket. A bizalmas információ kiadására kötelezett Félnek mindenek előtt meg kell győződnie arról, hogy az általa kiadott információ csak és kizárólag a kötelezően kiadandó részre vonatkozik. A Feleknek együtt kell működnie az információszolgáltatás időpontját és tényleges tartalmát illetően.

10. Szellemi tulajdonjogok védelme

A Viszonteladó megrendelő kifejezetten tudomásul veszi, hogy az ASTRON Webnagyker szolgáltatást kizárólag ezen webfelületen keresztül történő vásárlás céljából veheti igénybe, ha bebizonyosodik az ettől eltérő szándék (szellemi tulajdon másolás, üzleti kémkedés, stb.) az Eladó a Viszonteladó megrendelő fiókját azonnali hatállyal megszűnteti, valamint az Ügyféltől kártérítést követel. A webáruházban megjelenített termékfotók és termékleírások kizárólag az Eladó írásban kifejezett jóváhagyásával használhatók fel!

 

Üzleti kémkedés, vásárlók elcsábítása vagy megrendelések eltérítése esetén a Viszonteladó megrendelő igazolt eseményenként 10 000 Euró (azaz tízezer euró) összegű kötbért köteles megfizetni az Eladónak azt követően, hogy Felhasználó vagy annak munkavállalói vagy egyéb társai által megvalósított jogsértő magatartása és a vele összefüggésben a Megrendelések Eltérítése és/vagy Vásárlók Elcsábítása kapcsán bekövetkező jogsérelem a bírósági eljárásban megállapítást nyert.

 

A Felhasználó vállalja, hogy értesíti az Eladót az Astron Kft. szellemi tulajdonjogait, iparjogvédelmi oltalom alatt álló vagy egyéb védett jogait érintő bárminemű jogsértés esetén, illetve harmadik személy által tanúsított tisztességtelen piaci magatartás vagy verseny esetén, illetve ezekhez kapcsolódóan minden olyan tényről, amelyről az Általános Felhasználási Feltételek alapján fennálló szerződéses jogviszony teljesítése/végrehajtása során szerzett tudomást.

11. Panaszok intézése

Az Eladó a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Viszonteladó megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor az Eladó a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi - vesz fel. Az Eladó a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja, és arra érdemi választ kell, hogy adjon. Amennyiben panaszra az Eladó elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az Eladóval kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a Viszonteladó megrendelő lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

12. Szerződéskiegészítés időtartama és megszűnése

A jelen SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉS feltételei a Viszonteladó megrendelő általi elfogadás napján lépnek hatályba, és határozatlan ideig maradnak érvényben. Az ASTRON Kft. és a Viszonteladó megrendelő között jelen SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉS szerint fennálló szerződéses jogviszony megszűnik az alábbi esetekben:

 • a Felek közös megegyezésével;
 • bármelyik fél egyoldalúan kezdeményezett felmondással, melyet a másik Félnek küldött, írásbeli indoklással ellátott, egyébként formai követelményhez vagy a bíróság bevonásához nem kötött felmondólevélben lehet jogérvényesen megtenni, amennyiben a másik Fél az Általános Felhasználási Feltételekben foglalt kötelezettségei valamelyikének elmulaszt eleget tenni és szerződésszegését a felmondásban kitűzött póthatáridőre nem orvosolja;
 • bármelyik fél által egyoldalúan kezdeményezett rendes felmondással, abban az esetben, ha a szerződéses jogviszony megszüntetése tekintetében kártérítési, megtérítési vagy visszaszolgáltatási igény érvényesítésére egyik Fél sem jogosult.

A szerződéses jogviszony megszűnésével együtt az ASTRON Webnagyker felületén történt regisztrációt töröljük.

 

A szerződéses jogviszony megszűnése, függetlenül annak módjától, nem érinti a Felek között egymással szemben már fennálló kötelezettségek teljesítését

13. Egyéb rendelkezések

Az Általános Szerződési Feltételekben és/vagy a jelen SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉSBEN nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

Adatkezelési tájékoztató

A jelen ASTRON webNAGYKER webáruház kifejezetten cégünk - az Astron Kft. - üzleti partnerei számára készült és szerves részét képezi a https://oranagykereskedes.hu/ webáruháznak, így az Adatkezelési Nyilatkozatban foglaltak érvényesek, melyek itt érhetők el: https://oranagykereskedes.hu/shop_help.php?tab=privacy_policy