Magyar
MagyarRomânăEnglish
Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
SZERZŐDÉS KIEGÉSZÍTÉS - VISZONTELADÓI REGISZTRÁCIÓ az ASTRON WEBNAGYKERBEN

A jelen szerződéskiegészítés a https://nagyker.astronora.hu/shop_help.php?tab=terms linken közzétett Általános Szerződési Feltételekkel együtt érvényes, és azokra a felhasználókra vonatkozik (cégek, egyéni vállalkozók), akik VISZONTELADÓ PARTNERKÉNT regisztrálnak a https://viszonteladok.oranagyker.hu/ címen elérhető webáruházunkban.

 

Kérjük, amennyiben Ön az Astron Kft. partnere, és szeretne élni az ASTRON Webnagyker szolgáltatás kínálta lehetőségekkel, gondosan tanulmányozza az Általános Szerződési Feltételeket illetve a jelen SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉST, és csak abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha annak valamennyi pontjával egyetért, és a feltételeket kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

 

Tájékoztatjuk, hogy az ASTRON Webnagykerben nagykereskedelmi áron történő vásárlás lehetőségét kizárólag az ASTRON Kft. üzleti partnerei vehetik igénybe.

Ennek megfelelően a teljes felületet, nagykereskedelmi árakat illetve nagykereskedelmi akciókat csak regisztráció után veheti igénybe. A szellemi tulajdon és üzleti előny védelmének érdekében, a „Viszonteladó partner” regisztráció jóváhagyásának előfeltétele az Általános Szerződési Feltételek és a jelen SZERZŐDÉS KIEGÉSZÍTÉS elfogadása.

 

Az Általános Szerződési Feltételek és a VISZONTELADÓI SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉS elfogadása kizárólag elektronikus formában történik! Az így szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződés.

1. Fogalom meghatározások:

ASTRON Webnagyker – az Astron Kft. által létrehozott és üzemeltetett webáruház, melyet kifejezetten üzleti partnerei számára tart fenn.

 

Eladó – az ASTRON Webnagyker webáruház tulajdonosa, üzemeltetője, a webáruházban feltüntetett termékek Eladóje, ez esetben az Astron Kft.

 

Viszonteladó megrendelő – az Astron Kft. ASTRON Webnagyker rendszerében regisztrált nagykereskedelmi partnere, az ASTRON Webnagyker felhasználója, megrendelője, vásárlója, az Astron Kft. üzleti partnere.

2. Rendelési információk

A rendeléssel kapcsolatos általános információkat az ÁSZF-ben olvashatja.

 

Regisztrált Viszonteladó partnerként az ASTRON Webnagykerben akkor tudja leadni rendelését, ha a kosár végösszege meghaladja a nettó 10 000 Ft összeget.

3. Árak

A Viszonteladó partnerek számára az Eladó a termékek nettó, ill. bruttó NAGYKERESKEDELMI ÁRAIT (listaár) jeleníti meg (a bruttó ár tartalmazza a törvényben előírt 27%-os ÁFA-t). A nagykereskedelmi árak NEM publikusak és csakis a regisztrált Viszonteladó partnerek számára érvényesek. Az árak tájékoztató jellegűek. Az Eladó az árváltozás jogát fenntartja.

 

A megjelenített árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része, a Szállítási feltételek menüpont alatt.

 

Az ASTRON Webnagykerben az Eladó által aktuális hónapban meghirdetett kedvezményes árak (havi akciók) is láthatók, azonban az egyéni partnerkedvezmények CSAK számlázáskor (!) kerülnek levonásra (amennyiben azok nagyobbak a havi kedvezmény mértékénél). Ennek értelmében a megrendelés véglegesítésekor a kosár végösszege nagyobb lehet, mint a számla fizetendő végösszege, mivel az ASTRON Webnagyker rendszere a listaár, ill. aktuális akciós ár alapján számol. Ha a Viszonteladó megrendelő szeretné a számla pontos végösszegét előre megtudni, kérje az Eladó munkatársainak segítségét a megadott elérhetőségeken.

 

Az ASTRON Webnagyker felületén a különféle akciós árak és kedvezmények NEM vonhatók össze, de az Eladó mindig a nagyobb értékű kedvezményt biztosítja a Viszonteladó megrendelő számára.

 

Akciós termékek esetében, az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Ha készlethiány miatt az akciós áron megrendelt termék nem szállítható, úgy ennek tényéről – a rendelés feldolgozását követően – az Eladó elektronikus úton tájékoztatja a Viszonteladó megrendelőt.

 

Eljárás hibás ár esetén

Előfordulhat, hogy – pl. technikai hiba miatt – hibás ár szerepel a honlapon. Az ASZF és a SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉS elfogadásával a Viszonteladó megrendelő tudomásul veszi, hogy hibás ár esetén a megrendelést a hibás áron az Eladónak nem áll módjában elfogadni, és nem köteles a terméket hibás áron értékesíteni. Tehát hibás áron történő ajánlattétel esetén a szerződés nem jön létre a felek között. Amennyiben a Viszonteladó megrendelő hibás áron adja le rendelését, a rendszer azt ugyan automatikusan visszaigazolja, ez azonban nem minősül az ajánlat elfogadásának az Eladó részéről. Hibás áron történő ajánlattétel (megrendelés) esetén az Eladó munkatársa felhívja a Viszonteladó megrendelő figyelmét a helyes árra, és felajánlhatja a helyes áron történő megvásárlás lehetőségét. A Viszonteladó megrendelő nem köteles megrendelni a terméket vagy megvásárolni azt, amennyiben számára nem elfogadható az Eladó által közölt helyes ár. Ez esetben a szerződés a felek között nem jön létre.

4. Fizetési módok

A megrendelés fizetésének módja

  • utánvéttel: a rendelés kiszállítására választhat a futárszolgálati partnereink közül. A megrendelt terméket a Viszonteladó megrendelő által megadott címre kiszállítják, a csomag átvételekor a rendelés számla szerinti árát a kézbesítőnek kell készpénzben vagy bankkártyával kifizetni. Az utánvétes fizetés kezelési költsége 400 Ft.

Utánvétes fizetéssel MAXIMUM 500 000 Ft értékű rendeléseit tudja rendezni. Ennél nagyobb összegű rendeléseket utalással vagy személyes teljesítéssel tud rendelni. Az utánvétes fizetést az Eladó készpénzes fizetésnek tekinti, amennyiben valamely akció érvényesítésének feltétele a készpénzes teljesítés.

 

  • előre utalással: ha már visszaigazoltuk az Ön megrendelését, akkor a visszaigazoló e-mailben megtalálja a bankszámlaszámunkat és a megrendelésszámot, amelyre hivatkozni kell az átutalás megjegyzés/közlemény rovatában. Amennyiben az átutalt összeget jóváírják a bankszámlánkon, csak ezt követően adjuk át a futárszolgálatnak a terméket. Az előre utalás kezelési költsége 500 Ft.

 

  • személyesen történő teljesítés: a rendelés véglegesítésének folyamatában az Eladó átvételi pontjainak valamelyikét választja az áruátvétel módjának, ahol egyben ki is fizeti termék(ek) vételárát készpénzben vagy bankkártyával.

 

  • készpénzzel az ASTRON Üzletkötőnél - ez a fizetési mód CSAK akkor alkalmazható, amennyiben a Viszonteladó megrendelőt rendszeresen látogatja az ASTRON Kft. valamely üzletkötője.
5. Szállítási módok

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. A Viszonteladó megrendelő köteles a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt megvizsgálni. Esetlegesen a termékeken észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt az Eladónak nem áll módjában elfogadni.

 

A szállítási határidő raktáron lévő termékek esetében a csomag feladásától számított 1-2 munkanap, de a futárszolgálatok csúcsidőszakaiban előfordulhatnak időbeli csúszások.

 

A Viszonteladó megrendelő tudomásul veszi, hogy az ÁLLÓÓRÁK termékkategóriába sorolt termékek kiszállítását az Eladó NEM vállalja, mivel a méretek meghaladják a futárszolgálatok által elfogadható paramétereket. Ezen termékeket személyes átvétellel vagy az ASTRON Üzletkötővel való egyeztetés után lehet megrendelni.

 

Házhoz szállítás díjszabása

  • Posta szállítással:
    • 0 - 50 000 Ft közötti rendelés esetén a házhoz szállítás díja: 3 000 Ft.
    • 50 001 feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

 

  • Futárszolgálattal:
    • 0 - 30 000 Ft közötti rendelés esetén a házhoz szállítás díja: 1500 Ft.
    • 30 001 feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.
  • Személyes átvétel díjmentes:
    • ASTRON Bemutatóterem és Nagykereskedés

1089 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér 8. (korábban ugyanez: Rezső tér 13. volt)

Nyitva tartás, hétfő-csütörtökig: 08:00-16:00; péntek: 08:00-14:00

Telefonszám: 06 1 789 8670 vagy 06 30 627 1718

 

  • ASTRON Kft. KÖZPONT

6237 Kecel, Császártöltési utca 7.

Nyitva tartás: hétfő-péntekig 08:00-17:00

Telefonszám: 06 30 626 3106 (csak áruátvétel és szállítási információk!)

 

  • ASTRON Üzletkötő legközelebbi látogatásakor: ez esetben rendelését az Astron Kft. üzletkötője szállítja ki díjmentesen, de csak legközelebbi (!) látogatásakor. A kiszállítás időpontjáról a Viszonteladó megrendelő telefonon is egyeztethet az üzletkötővel.

 

Egyéb szállítással kapcsolatos információk

A küldemény elvesztését, részleges elvesztését, sérülését, vagy megsemmisülését a kézbesítéskor, a kézbesítési okiraton azonnal jelezni kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Kézbesítési okirat hiányában a küldeményre vonatkozó egyéb okirattal a posta/futárszolgálat felé jogvesztő határidőn belül – vagyis a kézbesítési naptól számított 3 napon belül – a kárt azonnal jelezni kell.

6. Elállás joga

Az elállás jogára vonatkozóan a 45/2014. korm. rendelet előírásai irányadóak. Fogyasztónak a Ptk. 8:1. § 1. bekezdés 3. pontja szerint csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, így jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállási joggal!

7. Jótállás

A jótállásra a 151/2003(IX.22.) Korm. rendelet előírásai vonatkoznak.

8. Szavatosság

A szavatossággal kapcsolatos információkat az ASZF tartalmazza.

9. Üzleti titoktartás

A Felek rögzítik és megállapodnak, hogy a jelen Általános Felhasználási Feltételek időtartama alatt és az annak megszűnését követő további 3 (három) éves időtartamban is, függetlenül az Általános Felhasználási Feltételek hatályának, illetve az azokból eredő további jogok és kötelezettségek szerződésszerű megszűnésétől:

  • szigorú titoktartási kötelezettséget vállalnak és bizalmas információt harmadik személynek át nem adnak, illetve annak lehetőségét minden eszközzel megakadályozzák;
  • továbbá bizalmas információt, a jelen Általános Felhasználási Feltételekben rögzített kötelezettségek szerződésszerű teljesítésén túlmenően, az eredetileg meghatározott céltól eltérően nem használnak, és a másik Fél írásbeli hozzájárulása nélkül bizalmas információt jogosulatlan harmadik félnek nem bíznak a használatára.

A fenti rendelkezések nem alkalmazandók, ha és amennyiben a bizalmas információ kiadására vagy közzétételére jogszabályi rendelkezés vagy jogerős bírói végzés kötelezi a Feleket, mely esetben a Felek értesítik egymást és minden ésszerű óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a szükség szerint összehangolt cselekvésükkel megvédjék saját érdekeiket. A bizalmas információ kiadására kötelezett Félnek mindenek előtt meg kell győződnie arról, hogy az általa kiadott információ csak és kizárólag a kötelezően kiadandó részre vonatkozik. A Feleknek együtt kell működnie az információszolgáltatás időpontját és tényleges tartalmát illetően.

10. Szellemi tulajdonjogok védelme

A Viszonteladó megrendelő kifejezetten tudomásul veszi, hogy az ASTRON Webnagyker szolgáltatást kizárólag ezen webfelületen keresztül történő vásárlás céljából veheti igénybe, ha bebizonyosodik az ettől eltérő szándék (szellemi tulajdon másolás, üzleti kémkedés, stb.) az Eladó a Viszonteladó megrendelő fiókját azonnali hatállyal megszűnteti, valamint az Ügyféltől kártérítést követel. A webáruházban megjelenített termékfotók és termékleírások kizárólag az Eladó írásban kifejezett jóváhagyásával használhatók fel!

 

Üzleti kémkedés, vásárlók elcsábítása vagy megrendelések eltérítése esetén a Viszonteladó megrendelő igazolt eseményenként 10 000 Euró (azaz tízezer euró) összegű kötbért köteles megfizetni az Eladónak azt követően, hogy Felhasználó vagy annak munkavállalói vagy egyéb társai által megvalósított jogsértő magatartása és a vele összefüggésben a Megrendelések Eltérítése és/vagy Vásárlók Elcsábítása kapcsán bekövetkező jogsérelem a bírósági eljárásban megállapítást nyert.

 

A Felhasználó vállalja, hogy értesíti az Eladót az Astron Kft. szellemi tulajdonjogait, iparjogvédelmi oltalom alatt álló vagy egyéb védett jogait érintő bárminemű jogsértés esetén, illetve harmadik személy által tanúsított tisztességtelen piaci magatartás vagy verseny esetén, illetve ezekhez kapcsolódóan minden olyan tényről, amelyről az Általános Felhasználási Feltételek alapján fennálló szerződéses jogviszony teljesítése/végrehajtása során szerzett tudomást.

11. Panaszok intézése

Az Eladó a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Viszonteladó megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor az Eladó a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi - vesz fel. Az Eladó a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja, és arra érdemi választ kell, hogy adjon. Amennyiben panaszra az Eladó elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az Eladóval kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a Viszonteladó megrendelő lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

12. Szerződéskiegészítés időtartama és megszűnése

A jelen SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉS feltételei a Viszonteladó megrendelő általi elfogadás napján lépnek hatályba, és határozatlan ideig maradnak érvényben. Az ASTRON Kft. és a Viszonteladó megrendelő között jelen SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉS szerint fennálló szerződéses jogviszony megszűnik az alábbi esetekben:

  • a Felek közös megegyezésével;
  • bármelyik fél egyoldalúan kezdeményezett felmondással, melyet a másik Félnek küldött, írásbeli indoklással ellátott, egyébként formai követelményhez vagy a bíróság bevonásához nem kötött felmondólevélben lehet jogérvényesen megtenni, amennyiben a másik Fél az Általános Felhasználási Feltételekben foglalt kötelezettségei valamelyikének elmulaszt eleget tenni és szerződésszegését a felmondásban kitűzött póthatáridőre nem orvosolja;
  • bármelyik fél által egyoldalúan kezdeményezett rendes felmondással, abban az esetben, ha a szerződéses jogviszony megszüntetése tekintetében kártérítési, megtérítési vagy visszaszolgáltatási igény érvényesítésére egyik Fél sem jogosult.

A szerződéses jogviszony megszűnésével együtt az ASTRON Webnagyker felületén történt regisztrációt töröljük.

 

A szerződéses jogviszony megszűnése, függetlenül annak módjától, nem érinti a Felek között egymással szemben már fennálló kötelezettségek teljesítését

13. Egyéb rendelkezések

Az Általános Szerződési Feltételekben és/vagy a jelen SZERZŐDÉSKIEGÉSZÍTÉSBEN nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

Adatkezelési tájékoztató

amelyben tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk és webáruházunk látogatóját, valamint szolgáltatásaink igénybe vevőjét társaságunk adatkezelési és adatvédelmi szabályairól.

1. Milyen alapelveket követünk adatkezelésünk során?

Társaságunk az adatkezelése során alábbi alapelveket követi:

  1. a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóan kezeljük.
  2. a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon.
  3. az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak.
  4. Társaságunk minden észszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljük vagy helyesbítjük.
  5. a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy Ön csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyen azonosítható.
  6. megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.

Társaságunk az Ön személyes adatait

  1. az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeljük, azaz gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük, tároljuk és felhasználjuk.
  2. egyes esetekben az Ön adatainak kezelése jogszabályi előírásokon alapul és kötelező jellegű, ilyen esetekben erre a tényre külön felhívjuk az Ön figyelmét.
  3. illetve bizonyos esetekben az Ön személyes adatainak kezeléséhez Társaságunknak, vagy pedig harmadik személynek fűződik jogos érdeke, például honlapunk, webáruházunk működtetése, fejlesztése és biztonsága.
2. Kik vagyunk?

A Társaságunk székhelye: 6237 Kecel, Császártöltési u. 7.

A Társaságunk telephelye: 1087 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér, 8.

A Társaságunk honlapja: www.astronora.hu

Postacímünk: 6237 Kecel, Császártöltési u. 7.

Telefonszámunk: +36 78 420 000

E-mail címünk: ertekesites@astronora.hu

Adószámunk: 11877756-2-03

Cégjegyzékszámunk: Cg. 03 09 107671

Társaságunk a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére

 

Társaságunk az adatok kezelése során – ügyfeleink színvonalas kiszolgálása érdekében – az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe:

Famulusz Bt., 6000 Kecskemét, Párkány u. 5., IT szolgáltatás

Unas Online Kft., 9400 Sopron, Major köz 2. I/15, tárhely szolgáltatás

ExpressOne Hungary Kft., 1239 Budapest. Európa út 12. / L1 épület, futárszolgálat

Magyar Posta Zrt., 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. futárszolgálat

ADÓ-TB Centrum Kft., 6237 Kecel, Szőlő utca 121.; könyvviteli, bérszámfejtési, adóügyi szolgáltatás

E-Szoftver Kft. 1191 Budapest, Üllői út 178.; adatbázis karbantartás és feldolgozás, riportok készítése

SalesAutopilot Kft. 1024 Budapest, Margit krt. 31-33, félemelet 4-5. hirlevél marketing

 

Amennyiben az adatfeldolgozóink körét módosítjuk, a változásokat átvezetjük jelen tájékoztatónkban.

 

Az általunk honlapunkkal és webáruházunkkal kapcsolatban kezelt adatok:

Honlap látogatása

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása, a szolgáltatásaink minőségének ellenőrzése és javítása, a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók beazonosítás, a látogatottság mérésére, statisztikai célok
  • Jogalap: Társaságunk jogos érdeke
  • Kezelt adatok: IP cím, a látogatás időpontja, a meglátogatott aloldalak adatai, az Ön által használt operációs rendszer és böngésző típusa
  • Időtartam: 15 nap

Regisztráció a honlapon

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Cél az üzleti partnereink (látogatóinknak) számára elérhetővé tenni az online árubeszerzést, teljesebb felhasználói élmény nyújtása, értesítés üzemszünetről, társaságunk elérhetőségének módosulásáról, stb.
  • Jogalap: hozzájárulás
  • Kezelt adatok: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási és szállítási cím
  • Időtartam: a regisztráció törléséig, illetve a hozzájárulás visszavonásáig

Webáruház szolgáltatásainak igénybe vétele

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Cél a látogatók regisztrációja és nyilvántartása, megrendelések kezelése és teljesítése, a vásárlások, a számlázás és a kézbesítés kezelése, panaszok kezelése, visszahívások ügyintézése, vásárlóink szokásainak elemzése, vásárlóinkkal kapcsolattartás. A szolgáltatás igénybevétele regisztrációhoz kötött.
  • Jogalap: szerződés előkészítése és teljesítése (természetes személy ügyfeleink esetén), szerződő partnerünk jogos érdeke (nem természetes személy ügyfeleink esetén), jogi kötelezettség (Eker tv. 13/A §, Számv. tv. 169. §), egyéb vonatkozó jogszabályok
  • Kezelt adatok: teljes név (természetes személy ügyfél esetén), a nem természetes személy ügyfelünket képviselő személy neve, telefonszám és e-mail cím, az Ön vásárlásainak adatai (termék, mennyiség, ár, idő-pont), fizetéssel kapcsolatos adatok (fizetési határidő, bankszámlaszám, bank- vagy hitelkártyaszám, e-pénztárca, utánvétel, stb.), egyszeri vagy tartós kedvezmények, akciókban részvétel, kiszállítással kapcsolatos adatok: kiszállítási határidő és kiszállítási cím (irányítószám, település, közterület neve és jellege, házszám, emelet, ajtó) számlázási név, természetes személy esetén teljes név, az Ön adószáma vagy adóazonosító jele (amennyiben ezek az adatok a számlázáshoz szükségesek), számlázási cím (irányítószám, település, közterület neve és jellege, házszám, emelet, ajtó).
  • Időtartam: A szerződések teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrési ideje a megszűnést követő 5 év. Szerződéskötés elmaradása esetén ajánlatban található személyes adatok megőrzési ideje 1 év. A kiállított számláknak és azon iratoknak, melyek alapján a számlák kiállítása megtörtént, a megőrzési ideje 8 év.

Hírlevél szolgáltatás

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: Cél a kapcsolattartás, Önt új akciókról, új termékeinkről értesítjük
  • Jogalap: hozzájárulás
  • Kezelt adatok: e-mail cím, vezetéknév, keresztnév, telefonszám, cégnév, adószám, számlázási cím
  • Időtartam: hírlevélről történő leiratkozásig, illetve a szolgáltatás megszűnéséig

Direkt marketing szolgáltatás

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: az Ön vásárlói szokásainak elemzése alapján személyre szabott ajánlatokat készítünk és küldünk, üzletszerzési célból Önt megkeressük, az általunk forgalmazott termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatókat küldünk.
  • Jogalap: hozzájárulás
  • Kezelt adatok: teljes név, e-mail cím, telefonszám, online azonosító szám (nem kötelező), az Ön vásárlásainak adatai (nem kötelező)
  • Időtartam: direkt marketing szolgáltatásról leiratkozásig, illetve a szolgáltatás megszűnéséig

Ügyintézés, panasz

  • Tevékenység megnevezése és az adatkezelés célja: észrevételre, panaszra válaszadás
  • Jogalap: jogi kötelezettség
  • Kezelt adatok: teljes név, e-mail cím, telefonszám, levelezési cím, egyéb személyes üzenet
  • Időtartam: 5 évig

A weboldalunk látogatóinktól csak akkor kérjük személyes adataikat, ha regisztrálni, bejelentkezni, hírlevélre, direkt marketing szolgáltatásra feliratkozni, illetve a webáruházunkban vásárolni szeretnének.

A regisztráció illetve a webáruház szolgáltatásainak igénybevétele kapcsán megadott személyes adatokat nem kapcsolhatjuk össze és a látogatóink beazonosítása alapvetően nem célunk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel Ön az ertekesites@astronora.hu e-mail, illetve postacímen kérhet további tájékoztatást, válaszunkat késedelem nélkül, 15 munkanapon belül (legfeljebb azonban 25 napon belül) megküldjük Önnek az Ön által megadott elérhetőségre.

3. Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni.  A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.

Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.

A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – a Társaságunk az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön hozzájárulását.

Társaságunk nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Ön hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.

A sütik elfogadása nem kötelező, a Társaságunk azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.

 

Milyen sütiket alkalmazunk?

  • Típus: rendszer sütik
  • Név: Folyamat azonosító, Felugró módosítható elem, GeoIP alapú átirányítás
  • Hozzájárulás: nem igényel
  • Leírás: a webes alkalmazás alapműködéséhez szükséges sütik
  • Cél: honlap működésének biztosítása
  • Érvényesség: böngésző session vége

 

  • Típus: rendszer sütik
  • Név: Cookie és Profilalkotás elfogadása, Szavazásnál a szavazás tényének rögzítése, Mobil verzióra váltás, Lista nézet váltás, Cookie alapú kosár eltárolás
  • Hozzájárulás: nem igényel
  • Leírás: a webes alkalmazás optimalizált működéséhez szükséges sütik
  • Cél: megjelenés optimalizálása és az optimalizált működés
  • Érvényesség: 365 nap

  • Típus: rendszer sütik
  • Név: Maradjon belépve
  • Hozzájárulás: nem igényel
  • Leírás: Maradjon belépve
  • Cél: a bejelentkezési adatok megjegyzése a könnyebb elérés érdekében
  • Érvényesség: 90 nap

  • Típus: rendszer sütik
  • Név: Utoljára megtekintett termékek, Forrás azonosítás, Köszönö oldali scriptek, Intelligens ajánlat
  • Hozzájárulás: nem igényel
  • Leírás: kényelmi és intelligens ajánlat funkciók
  • Cél: A webáruház megjelenítésének kényelmi és intelligens ajánlat funkciói
  • Érvényesség: 60 nap

  • Típus: nyomkövető süti (harmadik féltől származó)
  • Név: Google
  • Hozzájárulás: nem igényel
  • Leírás: új session-ök és látogatók azonosítására, a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le
  • Cél: a weboldal látogatása során harmadik személyek (pl. Google) szolgáltatásaihoz kapcsolódik 
  • Érvényesség: 60 perc

  • Típus: nyomkövető süti (harmadik féltől származó)
  • Név: Barion
  • Hozzájárulás: igényel
  • Leírás: A Barion Pixel Teljes Verziójával gyűjtött személyes adatokat – a csalásmegelőzési célon túl - marketing célból hirdetések, ajánlások személyre szabása érdekében viselkedési szokások vizsgálatára is kezeli. Weboldal üzemeltetője a Barion Pixel cookie Weboldal látogató eszközén történő elhelyezésében működik közre. Ennek során a Kereskedő személyes adatkezelést nem végez, személyes adat a tudomására nem jut.
  • Cél: a weboldal látogatása során a Barion szolgáltatásaihoz kapcsolódik

A harmadik féltől származó sütiről (third party cookie) részletesen itt https://www.google.com/policies/technologies/types/, az adatvédelemről pedig itt https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=hu olvashat

4. Mit kell tudni még webáruházunk adatkezeléséről?

A személyes adatokat Ön önkéntesen bocsátja rendelkezésünkre a regisztráció, hírlevélre/direkt marketing levélre feliratkozás, a vásárlás illetve a Társaságunkkal kapcsolattartása során, éppen ezért kérjük, hogy adatai közlésekor fokozatosan ügyeljen azok valódiságára, helyességére és pontosságára, mert ezekért Ön felelős. A helytelen, pontatlan vagy hiányos adat akadálya lehet a szolgáltatásaink igénybevételének.

Amennyiben Ön nem a saját, hanem más személy személyes adatait adja meg, úgy vélelmezzük, hogy Ön az ehhez szükséges felhatalmazással rendelkezik.

Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor ingyenesen visszavonhatja

  • a regisztráció törlésével,
  • az adatkezeléshez hozzájárulás visszavonásával, illetve
  • a regisztráció során feltétlen kitöltendő bármely adat kezeléséhez vagy felhasználásához való hozzájárulás visszavonásával vagy korlátozásának kérésével.

A hozzájárulás visszavonásának regisztrálását – technikai okokból – 8 napos határidővel vállaljuk, azonban felhívjuk a figyelmét arra, hogy jogi kötelezettségünk teljesítése vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetünk (Pl. Számv tv. 169. § , Fogyv tv. 17/A §)

Megtévesztő személyes adat használata esetén, illetve ha valamelyik látogatónk bűncselekményt követ el vagy Társaságunk rendszerét támadja, az adott látogató regisztrációjának megszüntetésével egyidejűleg adatait haladéktalanul töröljük, illetve – szükség esetén – megőrizzük azokat a polgári jogi felelősség megállapításának vagy büntető eljárás lefolytatásának időtartama alatt.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jelszavának védelmére fokozott figyelmet fordítson a visszaélések elkerülése érdekében.

5. Mit kell tudni direkt marketing és hírlevél célú adatkezelésünkről?

Ön a regisztráció során tett nyilatkozatával vagy később, a webáruház felületén tárolt személyes adatainak módosításával (azaz hozzájárulási szándéka egyértelmű kinyilvánításával) hozzájárulását adhatja ahhoz, hogy az Ön személyes adatait hírlevél szolgáltatás, illetve marketing célokra is felhasználhassuk. Ebben az esetben – a hozzájárulás visszavonásáig – az Ön adatait direkt marketing és/vagy hírlevél küldés céljából is kezeljük és az Ön részére reklám- és egyéb küldeményeket, valamint tájékoztatókat és ajánlatokat küldünk és/vagy hírlevelet továbbítunk (Grtv. 6. §).

Ön a hozzájárulását a direkt marketing és a hírlevél tekintetében együttesen vagy külön-külön is megadhatja illetve azt/azokat ingyenesen és bármikor visszavonhatja.

A regisztráció törlését minden esetben a hozzájárulás visszavonásának tekintjük. A direkt marketing és/vagy hírlevél célú adatkezeléshez hozzájárulás visszavonását nem értelmezzük egyúttal a webáruházunkkal kapcsolatos adatkezelési hozzájárulás visszavonásának.

Az egyes hozzájárulások visszavonásának illetve lemondásnak a regisztrálását – technikai okokból – 8 napos határidővel vállaljuk.

6. Egyéb adatkezelési kérdések

Az Ön adatait csak jogszabályban meghatározott keretek között továbbíthatjuk, adatfeldolgozóink esetében pedig szerződéses feltételek kikötésével biztosítjuk, hogy ne használhassák az Ön hozzájárulásával ellentétes célokra az Ön személyes adatait. Társaságunk adatkezelésében és adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni. További információ a 2. pontban található.

Társaságunk külföldre a GDPR (V. fejezet) és az Infotv. vonatkozó rendelkezései alapján továbbíthat csak adatot.

A bíróság, az ügyészség és más hatóságok (pl. rendőrség, adóhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkereshetik Társaságunkat. Ezekben az esetekben adatszolgáltatási kötelezettségünket teljesítenünk kell, de csak a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékben.

Társaságunk adatkezelésében és/vagy adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni.

Az Ön személyes adatait megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védjük, valamint biztosítjuk az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, továbbá óvjuk azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől illetve nyilvánosságra hozataltól és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.

Szervezeti intézkedések keretében épületeinkben ellenőrizzük a fizikai hozzáférést, munkavállalóinkat folyamatosan oktatjuk és a papír alapú dokumentumokat megfelelő védelemmel elzárva tartjuk. A technikai intézkedések keretében titkosítást, jelszóvédelmet és vírusirtó szoftvereket használunk. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás nem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a folyamatokat minél biztonságosabbá tegyük, a weblapunkon keresztül történő adattovábbításért azonban nem tudunk teljes felelősséget vállalni, ám a Társaságunkhoz beérkezett adatok tekintetében szigorú előírásokat tartunk be az Ön adatainak biztonsága és a jogellenes hozzáférés megakadályozása érdekében.

A biztonsági kérdésekkel kapcsolatban kérjük az Ön segítségét abban, hogy gondosan őrizze meg honlapunkhoz és/vagy webáruházunkhoz meglévő hozzáférési jelszavát és ezt a jelszót senkivel se ossza meg.

7. Melyek az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei?

Ön az adatkezelésről

  • tájékoztatást kérhet,
  • kérheti az általunk kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészítését,
  • tiltakozhat az adatkezelés ellen és kérheti adatai törlését valamint korlátozását (amennyiben erre jogszabály lehetőséget ad),
  • bíróság előtt jogorvoslattal élhet,
  • a felügyelő hatóságnál panaszt tehet, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).

Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
  • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
  • Telefon: +36 (1) 391-1400
  • Fax: +36 (1) 391-1410
  • E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu
    Honlap:https://naih.hu/

Az Ön kérelmére tájékoztatást adunk az Ön általunk kezelt, illetve az általunk – vagy a megbízott adatfeldolgozónk által – feldolgozott

  • adatairól,
  • azok forrásáról,
  • az adatkezelés céljáról és jogalapjáról,
  • időtartamáról, ha pedig ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
  • az adatfeldolgozóink nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről,
  • adatvédelmi incidensek körülményeiről, hatásairól és az elhárításukra valamint megelőzésükre tett intézkedéseinkről, továbbá
  • az Ön személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül adjuk meg tájékoztatásunkat. A tájékoztatás ingyenes kivéve akkor, ha Ön a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet már nyújtott be hozzánk. Az Ön által már megfizetett költségtérítést visszatérítjük abban az esetben, ha az adatokat jogellenesen kezeltük vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. A tájékoztatást csak törvényben foglalt esetekben tagadhatjuk meg jogszabályi hely megjelölésével, valamint a bírósági jogorvoslat illetve a Hatósághoz fordulás lehetőségéről tájékoztatással.

Társaságunk a személyes adatok helyesbítésről, korlátozásáról és törlésről Önt, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította, kivéve akkor, ha az értesítés elmaradása az Ön jogos érdekét nem sérti.

Amennyiben az Ön helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesítjük, a kérelem kézhezvételét követő legrövidebb időn belül (legfeljebb azonban 25 napon belül) írásban vagy – az Ön hozzájárulásával – elektronikus úton közöljünk elutasításunk indokait és tájékoztatjuk Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Amennyiben Ön tiltakozik a személyes adatai kezelése ellen, a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül (legfeljebb azonban 25 napon belül) megvizsgáljuk és a döntésünkről Önt írásban tájékoztatjuk. Amennyiben úgy döntöttünk, hogy az Ön tiltakozása megalapozott, abban az esetben az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszüntetjük, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Abban az esetben megtagadjuk a kérés teljesítését ha bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben Ön a döntésünkkel nem ért egyet, illetve ha elmulasztjuk a határidőt, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül Ön bírósághoz fordulhat.

Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a per – az érintett választása szerint – az érintett lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Külföldi állampolgár a szokásos tartózkodási helye vagy munkahelye szerint illetékes felügyeleti hatósághoz is fordulhat panasszal.

Kérjük Önt, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keresse meg Társaságunkat.

8. Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységünkre?
  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény - (Info tv.)
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény - (Eker tv.)
  • az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény - (Ehtv)
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
  • a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)
  • a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Számv tv.)
9. Adatkezelési tájékoztató módosítása

Társaságunk fenntartja magának a jogot jelen Adatkezelési tájékoztató módosítására, amelyről az érintetteket megfelelő módon tájékoztatja. Az adatkezeléssel kapcsolatos információk közzététele a https://nagyker.astronora.hu/shop_help.php?tab=privacy_policy weboldalon történik.

 

Dátum: 2018. 11. 01.